Test Potensi Akademik

Many companies in recruiting employees through the process of academic potential test (TPA) with the intention of filtering out candidates in accordance with the criteria required. Not only employees rekrutasi process, now, to follow post-graduate programs that many universities use academic potential test for screening participants. Including UI graduate programs. Several times I have followed tpa, tpa question I have found that the same type, there are analogies words, opposite words, logical reasoning, draw or tree farm pa, mathematics and so forth

Before follow tpa, I usually read the book first. But I think what I read though about the same type, it still seems hard to do tpa. I think the most difficult time to do too little. Always when you’re done, I think if I was given a certain length of time that I could do it.

Then I thought what if I make a test application of academic potential and answers. I started making the application. Well, if you’re interested you can download the application at here . I always will try to add a list of questions and answers. The problem is in adding the question, because it needs to re-type.


I make an application “test of academic potential” by using visual basic 2005. Data stored in a file questions encrypteddata.xml. Yeah right, the contents of that file is an XML file that is encrypted using Triple DES. Besides the application to check cpuid and serial number. To be able to run this application, the PC must be installed. Net Framework 2, can be downloaded for free on the site microsoft . The size of the installer file. Net Framework 2 is very big about 20 MB. If you want to install. Net Framework 2 but not strong download, can send an email to me gantengmaut@gmail.com, then I will tell the installer via the CD.

If anyone wants to update the questions can be downloaded at here . My hope is that I can update every week so that the list of questions and answers can be added a lot. His file is replaced with encrypteddata.xml new file. My take questions from the test of academic potential for post-graduate entrance exams ui, I hope to add questions from other books, too, let me good training. But, I do not have time to do it.

Why is it always the excuse of time … hehehe

Download FREE application translator (dictionary) UK-Indonesia and Indonesia – English on the mobile phone. Browse from mobile phone directly to http://wap.kirimpesan.com

Be Sociable, Share!

84 thoughts on “Test Potensi Akademik”

  1. thx banget kk cakep buat program nya..^_^
    cz mica udah gogling2 ga karuan,, =,=”
    cari download soal2 contoh untuk TPA,
    (mica mau ikit tes SNMPTN yg taun ini pake TPA..)
    tp stelah dpt inpo dwnld dsini lgsng mica coba n bisa bantu bgt,,,^^

    o ya, mica udah kirim ke email kk untuk SN nya,,
    dtunggu blsannya ya kk..

    uhm,, ad lg,,untuk update soal ntu caranya gmana ya..stelah dwnld trs gmana?

    ^_^ arigatou ne..

  2. Makasih mas, terusin mas bagi2 kebaikan untuk teman2 ya, jangan selau uang ….uang dan uanag tyerus ya mas, kayak yang laen2……
    se x lagi terim

  3. Muantap tenan Programnya kang Admin…

    Btw, lanjutannya gimana Kang?? Aku dah kirim ke emailnya Kang ADmin, mohon Feedback Sn nya. Salut sama usaha kang Admin yg mau bantuin kita2 yang ngga “ngeh” ini

  4. halo pak, terima kasih atas aplikasinya, bagus sekali..

    saya sudah donlod dan sudah kirim email, mohon balasannya :)

    sekali lagi terima kasih :)

  5. wah emailku blm di bales nih

    keren bgt om, bisa buat bantu ngitung waktu juga pulak
    di tunggu balasannya, biar bs coba yang full versionnya

  6. saaaaaaaaaalllluttttt itu kata yangg paling paas buat mas guaanteng

    UDAH mbuat aplikasi pusing pusing dishare free,,orang sperti ini yang dibutuhkan bangsa indonesia

    ak cuma bisa mendoakan semoga mas ganteng selalu dilancarkanurusanya dan dimudahkan rijekinya dan juga dipertemukan jodohnya tentunya..hehehe

    terimakasih berat aplikasinya masssguanteng

    btw,serialnya kirim ke emali gw yaaa
    +

  7. Subhanallah, keren bgt Gan. hebat-hebat. ngebantu banget. mudah2an proses blajar dari tes TPA ini, gw bs lulus tes beasiwa nya. Thanks ya Gan. Gw tunggu SN nya. Skali lg thaks banget Gan

  8. Wah…. mantap bngt Mas, semoga di balas dengan kebaikan dan pahala yang berlipat. BTW, saya dah kirim email untuk request SN, kira2 balasannya berapa lama ya???

  9. pak bantuin saya dong.. kirimin soal-soal TPA ,tips & triknya politeknik dong! tahun ini mau ikut ujian thanks ya pak atas bantuannya

  10. MasGanteng…sya dah ngirimkan email utk mmnta SN apps TPA and SN Translator,
    tlg d kirimkan scepatnya ya…
    Sya keburu ga sabar…
    Tremakasih bnyak mas Ganteng…

  11. boss..ditunggu banget ya Serial Number nya :) saya sudah kirim e-mail berdasarkan format, udah ga sabar pengen latian hehe..soalnya mau ikut TPA untuk ujian masuk MM di Prasetiya Mulya dan UI nih minggu depan :D

    makasi banget ya ud mau bagi-bagi softwarenya ;)
    cheers!

  12. ada soal test potensi materi uk test caba KOWAD ngagk???????????//
    lw ada ksh tw aq donx admin lg pntg uk blajar,,,,,,,,,,,,

  13. Mas, Minta SN nya ya….Ditunggu.
    atas semua bantuannya, saya ucapkan trimakasih, smoga Allah membalas kebaikan mas..aamiin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>